LISZTEK
HOZZÁVALÓK / 12 darabhoz
- 1 mk. szódabikarbóna
- 4 ek. Ezerédes Eritriol édesítőszer
- 3 tojás
- 2 banán
- muffin papírformák
- 40 dkg dió
- 5 dkg mandulaliszt
- 0,5 tk. őrölt vanília
ELKÉSZÍTÉS 20 PERC
A diót összekeverjük a mandulaliszttel, az őrölt vaníliával, a szódabikarbónával, az Ezerédes Eritriol édesítőszer . Beledolgozzuk a tojásokat, kb. 1 dl vizet.A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A muffin sütőforma mélyedéseibe muffin papaírt teszünk, és szétosztjuk bennük a tésztát.A banánt meghámozzuk, 2 cm vastag karikákra vágjuk. Mindegyik muffin tetejére egy-egy banánkarikát teszünk. A sütőben kb. 20 percig sütjük. Kissé kihűtve tálaljuk. Ha nem szeretnénk muffin papírformára költeni, kenjük ki a formákat kókuszolajjal.
- 15 dkg kókuszliszt
- 3 dkg kakaó
- 11 dkg vaj
- 2,5 dkg keményítő
- 7 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg barna cukor
- 2 cl kókuszlikőr
- 1 tojás
- 3 dkg cukor
- 3 dl kókusztej
ELKÉSZÍTÉS 1 ÓRA
A tésztához összedolgozzuk a lisztet, a kakaót, vajat, a tojást, a cukrot. Cipóvá gyúrjuk, fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük.A keményítőt elkeverjük 6 ek. kókusztejjel, a maradék kókusztejet felforraljuk a kókuszreszelékkel, a cukorral, majd hozzáadjuk a keményítőt, és sűrűre főzzük. Végül a likőrt is belekeverjük. Hagyjuk hűlni.Négy, kb. 12 cm átmérőjű porcelánformát kivajazunk, kilisztezünk. A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A tésztát négy darabra osztjuk, és kibéleljük vele a formákat úgy, hogy az oldalára is jusson. Sütőpapírt fektetünk rájuk, nehezéknek szárazbabot vagy rizst szórunk rá, és a sütőben kb. 10 percig sütjük. A papírt a nehezékkel együtt leemeljük, és a tortácskákat további 15 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A krémet a tortákba töltjük, megszórjuk kókuszre szelékkel, és hidegen tálaljuk.
A krémre készíthetünk csokoládé öntetet is, amit ráfolyatunk a tortákra.
- 25 dkg kókuszliszt
- 2 tojás
- 3 dkg Ezerédes Eritriol édesítőszer
- 3 dkg lágy vaj
- 4 ek. pálinka
- kókuszolaj a sütéshez
ELKÉSZÍTÉS 40 PERC
A tésztához összegyúrjuk a kókuszlisztet a tojásokkal, az Ezerédes Eritriol édesítőszer , a vajjal, a pálinkával, és 1 órát pihentetjük. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, és derelyevágóval kb. 4 x 10 cm-es téglalapokra vágjuk. Közepükbe két-két lyukat metszünk. A tészta egyik sarkát áthúzhatjuk a lyukon, de enélkül is finom. Az olajat felforrósítjuk, és a tésztadarabokat 1-2 perc alatt világosra sütjük benne. Konyhai papírkendőre szedjük, és porcukorral megszórva tálaljuk.Kínáljunk hozzá csokoládészószt, amibe mártogathatjuk a fánkokat.
A csokoládészószhoz 3 dl vízbe tördelünk 10 dkg étcsokoládét, hozzáadunk 20 dkg Ezerédes Eritriol édesítőszer , és kevergetve felolvasztjuk. Elkeverünk 2 púpozott ek. kakaóport fél dl vízzel, habverővel az olvadt csokihoz adjuk, és lassú tűzön 5-10 perc alatt sűrűre főzzük.
HOZZÁVALÓK / 12 szelethez
- 4 tojás
- 5 dkg Ezerédes Eritriol édesítőszer
- 4 dkg lágy kókuszolaj + a formához
- 1 csipet szódabikarbóna
- 1 citrom reszelt héja
- 0,5 tk. őrölt vanília
- 10 dkg mandulaliszt
ELKÉSZÍTÉS 20 PERC
Kikenünk egy kb. 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kókuszolajjal. A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.A tojások sárgáját krémesre keverjük az Ezerédes Eritriol édesítőszer , több részletben hozzáadjuk a lágy kókuszolajat, alaposan eldolgozzuk. Belekeverjük a szódabikarbónát, a citromhéjat, a vaníliát, és kanalanként felválta a mandulalisztet és a fehérjehabot. Ne törjük nagyon össze a habot, ekkor már fakanállal dolgozzunk. A masszát a formába simítjuk, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.Készíthetünk hozzá kókuszkrémet. A kókuszkrémhez áztassunk vízbe 1,5 dkg zselatinport, majd olvasszuk fel. Adjuk 4 dl kókusztejhez, 5 dkg Ezerédes Eritriol édesítőszer együtt, és kevergetve főzzük össze. Kevergetve hagyjuk hűlni, amikor sűrűsödni kezd (puding állagú lesz), kenjük a piskótára.
HOZZÁVALÓK / 12 darabhoz
- 12,5 dkg lágy vaj
- 2,5 dl kefir
- 15 dkg áfonya
- 25 dkg mandulaliszt
- 2 tk. sütőpor
- 6 dkg darált mandula
- 2 tojás
- 15 dkg Ezerédes Eritriol édesítőszer
ELKÉSZÍTÉS 20 PERC
Az áfonyát megmossuk, leszárítjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, a mandula felével. A tojásokat az Ezerédes Eritriol édesítőszer , a lágy vajjal és a kefirrel habosra keverjük. Beledolgozzuk a lisztkeveréket. Beleforgatjuk az áfonyát. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A muffin sütőforma mélyedéseibe muffinpapírokat rakosgatunk, és szétosztjuk bennük a tésztát. A tetejét megszórjuk a maradék mandulával, és a sütőben kb. 25 percig sütjük. 10 percig a formában pihentetjük, majd kiszedjük, hagyjuk kihűlni. Ha nincs muffinpapírunk, béleljük ki a formát egyszerűen kisebb darabokra vágott sütőpapírral.
HOZZÁVALÓK / 4 személyre
- 5 dkg eritritol
- 5 ek. almalé
- 10 dkg mazsola
- 2 savanykás alma (30 dkg)
- 25 dkg kókuszliszt
- 12,5 dkg Ezerédes Eritriol édesítőszer
- 4 tojás
- 3 ek. almalé
- fél csomag sütőpor
- 1 mk. fahéj
- 12,5 dkg vaj + a formához
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
A mazsolát megmossuk, lecsepegtetjük. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, húsát kis kockákra vágjuk. A kókuszlisztet elkeverjük a sütőporral és a fahéjjal. A lágy vajat habosra keverjük az eritritollal és egy csipet sóval. Beledolgozzuk a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet, és annyi almalevet, hogy jól keverhető masszát kapjunk. Végül az almát és a mazsolát is belekeverjük. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy kb. 16 cm átmérőjű kuglófformát, beletöltjük a masszát, és a sütő alsó rácsán kb. 1 órát sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, tálra borítjuk. A mázhoz az eritritolt simára keverjük az almalével, és a kuglófra csorgatjuk. A máz jó sűrű legyen, különben lefolyik a kuglófról.
HOZZÁVALÓK / 12 szelethez
- fél citrom reszelt héja
- 30 dkg erdei gyümölcsös lekvár xilittel
- 1 tojássárgája a kenéshez
- 3 tojássárgája
- 20 dkg mandulaliszt
- 1 tk. fahéj
- 20 dkg vaj
- 15 dkg Ezerédes Eritriol édesítőszer
- 20 dkg liszt
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
A vajat az Ezerédes Eritriol édesítőszer kézi robotgéppel nagyon habosra keverjük. Hozzáadjuk a liszteket, egymás után a tojássárgákat, és alaposan összedolgozzuk. Végül beledolgozzuk a fahéjat, a citromhéjat és egy csipet sót. Cipóvá formázzuk, fél órára a hűtőbe tesszük.A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A cakkos szélű tortaformát (vagy egyszerűen a kapcsos tortaformát) alaposan kivajazzuk, kilisztezzük. A tészta kétharmadát nagy körlappányújtjuk, a formába nyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen. A lekvárt a tésztára kenjük.A maradék tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és derelyevágóval vékony csíkokat vágunk ki belőle. A csíkokat rácsosan a tésztára fektetjük, és megkenjük tojássárgájával. A sütőben kb. 40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, csak ezután szeleteljük.A torta tetejét sütés előtt szórjuk meg 2-3 evőkanál mandulaforgáccsal.
HOZZÁVALÓK / 12 szelethez
- 25 dkg kókuszliszt
- 1 tk. sütőpor
- 2 ek. xilit a szóráshoz
- 60 dkg meggy
- 4 tojás
- 12,5 dkg Ezerédes Eritriol édesítőszer
- 1,25 dl kókuszolaj
- 1 rúd vanília
- 1 csipet reszelt citromhéj
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
A meggyet megmossuk, kimagozzuk. A tésztához a tojást habosra keverjük az Ezerédes Eritriol édesítőszer , a vaníliarúd kikapart pépjével, a megolvasztott kókuszolajjal, a citromhéjjal és egy csipet sóval. A kókuszlisztet elvegyítjük a sütőporral, beledolgozzuk a masszába.A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A kapcsos tortaformát kiolajozzuk, beleöntjük a tésztát. A tetejére szórjuk a meggyet, és a sütőben kb. 45 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt bőségesen megszórjuk még Ezerédes Eritriol édesítőszer. Szeletelve kínáljuk. Cakkos szélű pitetorta formában is süthetjük. Szórjuk meg a tetejét sütés előtt mandulaforgáccsal.