LEKVÁROK

DIÓS TÉSZTACSÓNAKOK

HHOZZÁVALÓK / 12 szelethez

  •  1,5 dl tejföl
  • 20 dkg kókuszliszt
  • 15 dkg vaj
  • 6 alma
  • 1 mk. őrölt fahéj
  • 2 ek. erdei gyümölcs lekvár xillittel
  • 1 ek. citromlé
  • 2 tojás sárgája
  • 5 dkg EZERÉS ERITRITOL 100%

ELKÉSZÍTÉS 30perc
A kapcsos tortaformát (26 cm étmérőjű) kivajazzuk, hidegre tesszük. A kókuszlisztet egy csipet sóval elkeverjük, hozzáadjuk kisebb darabokban a vajat, 4-5 ek. hideg vizet és összegyúrjuk. Lisztezett deszkán kb. 30 cm átmérőjű körré nyújtjuk, és kibéleljük vele a formát (az oldalát is). Hidegre tesszük. Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, magházát kiemeljük. A negyedeket további három cikkre vágjuk, összekeverjük a citromlével.A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tojássárgákat simára keverjük az Ezerédes Eritriol édesítőszer , a tejföllel, a fahéjjal, és a krémet a tésztára simítjuk. Cserépszerűen kirakjuk az almákkal, és a sütőben kb. 20 percig sütjük.A lekvárt megmelegítjük, megkenjük vele az almákat. Visszatesszük a sütőbe, és még 10 percig sütjük. Kissé hűlni hagyjuk, majd kiemeljük a formából, és teljesen kihűtjük.
Tálaláskor hintsük meg fahéjas porcukorral. Vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal kínáljuk.

KIRAKOTT KÖRTETORTA

HOZZÁVALÓK / 4 személyre

  • 1 csomag (fagyasztott) leveles tészta
  • 2 körte
  • 2 ek. baracklekvár Xilittel

+ a kenéshez

  • 5 dkg őrölt dió
  • 2 ek. EZERÉS ERITRITOL 100%
  • 2 ek. rum
  • 1 tojás

ELKÉSZÍTÉS 45 perc

A leveles tésztát hagyjuk kiolvadni. A körtéket meghámozzuk, négybe vágjuk, magházukat kiemeljük. A cikkeket további vékony szeletekre vágjuk. A lekvárhoz adjuk a diót, a fahéjat, az eritritollal, a rumot, akkor jó, ha sűrű masszát kapunk. A tésztát vastagabbra nyújtjuk, és 8-10 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle. A közepüket megkenjük a diós masszával, és kirakjuk a körteszeletekkel. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A körtéket megkenjük lekvárral, a tésztaszéleket pedig a felvert tojással. A sütőben készre sütjük. Almával is készíthetjük.
Szórjuk meg sajttal, szezámmaggal, és süssük meg! Kitűnő sörkorcsolya.

KÓKUSZGOLYÓ MEGGYEL

HOZZÁVALÓK / kb. 15 darabhoz

  • 15 dkg baracklekvár xillittel
  • 1-2 dl meggy- vagy baracklé
  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 2 ek. kakaópor
  • 3 ek. EZERÉS ERITRITOL 100%

ELKÉSZÍTÉS  35 perc

A darált kekszet összekeverjük a kakaóporral, az Ezerédes Eritriol édesítőszer , a lekvárral és annyi gyümölcslével, hogy jól összeálljon a tészta, de ne legyen túl híg. Az elkészült tésztából nedves kézzel kis golyókat készítünk, közepükbe egy-egy szem meggyet rejtünk. Mindegyiket meghempergetünk a kókuszreszelékben.
Ha nem gyerekeknek készül, megbolondíthatjuk egy kis rummal vagy narancslikőrrel.

MANDULÁS MAKARON

HOZZÁVALÓK / kb. 20 darabhoz

  • 3 tojásfehérje  100%
  • 20 dkg EZERÉS ERITRITOL 100%
  • 12,5 dkg mandulaliszt
  • 10 dkg szilvalekvár xillittel

ELKÉSZÍTÉS 50 perc

Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, közben fokozatosan beleszórjuk az Ezerédes Eritriol édesítőszer . Addig verjük, amíg a hab fényes lesz. Rászitáljuk a mandulalisztet, habzsákba szedjük. Sütőpapírral bélelt tepsire kb. 2 cm átmérőjű köröket nyomunk, és szobahőmérsékleten 30 percig pihentetjük. A sütőt 170°C-ra előmelegítjük, majd kb. 15 percig sütjük a makaronokat.A lekvárt kissé megmelegítjük, két-két makaront összeragasztunk vele. Hagyjuk megszáradni.