Új generációs élelmiszerek

Szerző: Variocom
2015. 11. 30., hétfő

A tökmaglisztet nemcsak sütéshez, hanem főzéshez is érdemes kiprbálni, hiszen mind a finomlisztet, mind a réteslisztet tökéletesen ki tudjuk vele váltani. Magas rost- és fehérjetartalma, valamintalacsony zsír- és szénhidráttartalm révén a tökmagliszt azok számára is jó alternatíva, akik érzékenyek a diófélékre, és emiatt nem ehetnek mandula- és a gesztenyelisztből készült ételeket. Magas magnéziumtartalma miatt jótékonyan hat az idegrendszeri folyamatokra is, ráadásul jelentős E-vitamin forrás.

Tökmagliszt panírozáshoz

Nemcsak süteményeknél, hanem a vasárnapi rántott húsnál is használjuk bátran a tökmaglisztet a finomliszt helyett, mert nagyon jó írt ad a húsoknak. Párizsi szelet készítéséhez is remek alapanyag: a vékonyra szeletelt, klopfolt, enyhén sózott hússzeleteket forgasd meg tökmaglisztben, felvert és sózott tojásban, majd újra tökmaglisztben.

Még több szuper receptért kattints ide vagy ide!

(A kép csupán illusztráció)

 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék