Új generációs élelmiszerek

Szerző: Variocom
2016. 11. 17., csütörtök

Egészen különleges almatortára bukkantunk Koskacukor blogján: gluténmentes, szuperfinom és gyönyörű. Mi azonnal kipróbáltuk. Te meddig bírsz neki ellenállni?

Hozzávalók

- 3 kisebb alma
- 200 g ricotta
- fél citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- 3 tojás
- kb. 100 ml tej (függ attól, mennyire száraz a ricotta)
- 45 g olvasztott vaj
- 100 g Xilit 100%
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál (gluténmentes) sütőpor
- 50 g kókuszliszt
- 50 g hajdinaliszt
- 50 g (gluténmentes) zabliszt
- 50 g szeletelt mandula


Elkészítés

1. Az almát hámozzuk meg, kockázzuk fel apróra.

2. A ricottát tegyük egy tálba, adjuk hozzá egy fél citrom levét és a reszelt héját, a tojások sárgáját, a tejet, az olvasztott vajat és a xilit 1/3 részét, majd keverjük habosra.

3. A tojások fehérjét verjük fel a cukor másik részével.

4. A száraz alapanyagokat mérjük ki egy tálba, keverjük össze, majd adjuk a nedves alapanyagokhoz.

5. Forgassuk bele a felvert tojás fehérje habot illetve két részletben a felkockázott almát. Öntsük vajjal kikent 18 cm átmérőjű tortaformába. Szórjuk meg a tetejét szeletelt mandulával.

6. Helyezzük előmelegített 180°C-os sütőbe kb. 45 percre. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

 

Még több szuper receptért kattints ide vagy ide!

(A recept és a kép forrásáért kattints ide.)

 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék