Új generációs élelmiszerek

Szerző: Variocom
2016. 08. 23., kedd

Ne hagyd elsuhanni a szilvaszezont enélkül a cukor-, glutén- és tejmentes, szuperfinom szilvatorta nélkül.

Hozzávalók

- 75 dkg szilva
- 2 ek Xilit 100%
- 1 kk őrölt fahéj
- 4 tojás
- 5 dkg Xilit 100%
- 6 dkg mandulaliszt

 

Elkészítés

1. Vágd félbe a friss megmosott szilvákat, rakd ki velük a sütőforma alját, majd szórd meg a 2 evőkanálnyi xilittel és a fahéjjal.

2. Verj kemény habot a tojásfehérjékből.

3. A tojássárgáját keverd ki a maradék xilittel és add hozzá a mandulalisztet.

4. Forgasd hozzá a óvatosan a fehérjehabot.

5. Kanalazd a masszát a szilvára és 170 fokon süsd 40 percig.

 

Még több szuper receptért kattints ide vagy ide!

(A recept forrásáért kattints ide.)

 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!