Új generációs élelmiszerek

Szerző: Variocom
2016. 02. 11., csütörtök

Gondoltad volna, hogy egy kis rafináltsággal egy klasszikus receptúra is feldobható? Ezúttal egy hagyományos almás-mákos kevert süteménybe csempésztünk egy kis csalafintaságot...

Hozzávalók

- 4 tojás
- 2-3 alma
- 0,5 bögre cukor
- 1 bögre liszt
- 1 bögre tökmagliszt
- 0,5 bögre kókuszolaj
- 1 kk fahéj
- 3 dkg szemes mák
- 1 kk szódabikarbóna

Elkészítés

1. A tojásokat keverd habosra a cukorral.
2. Öntsd hozzá a szobahőmérsékleten folyékony kókuszolajat, majd adagold hozzá a lisztet, a tökmaglisztet, és a többi hozzávalót. A legvégén forgasd bele a meghámozott, kockára vágott almát is.
3. Öntsd a masszát egy kivajazott-kilisztezett tortaformába, majd irány a 180 fokra előmelegített sütő.
4. 45-50 perc sütés kell neki - szeletelés előtt hagyd kihűlni.

Még több szuper receptért kattints ide vagy ide!

(A kép csupán illusztráció.)

 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék