Új generációs élelmiszerek

Szerző: Variocom
2014. 09. 17., szerda

A tökmagliszt több szempontból is kifejezetten jótékony hatással van az emberi szervezetre. Magas fehérjetartalmú, ezért vegetáriánusok és vegánok is egyaránt fogyaszthatják. Paleolit étrendbe is beilleszthető.

Emeli a napi rostbevitelünk

Magas rosttartalmának köszönhetően a tökmagliszt emeli a napi rostbevitelünket, ami egyrészt jótékony hatással van a bélrendszerünkre, másrészt - mivel jóllakottságérzetet generál - csökkenthető vele a mindenkori kalóriabevitel.

Cukorbetegek számára is ajánlott

A tökmaglisztben található rost kevés emészthető szénhidrátot tartalmaz, így lényegesen kisebb megterhelést jelent az inzulinháztartásnak, mint például a búzaliszt.

Sok benne az E-vitamin

Magas E-vitamin tartalmának köszönhetően a tökmagliszt jótékony hatást fejt ki a szív- és agyműködésre, sok ponton támogatja az immunrendszer védőfunkcióját, illetve csökkenti a bőr sérülékenységét. Javítja a meddőségi tüneteket - a nők és a férfiak esetében egyaránt.

Fontos vasforrás

Mivel a tökmagliszt magas vastartalommal bír, fogyasztása kamaszkorban, illetve terhesség ideje alatt különösen javallott.

Magas magnéziumtartalom

Magas magnéziumtartalmának köszönhetően jótékony hatással bír az idegrendszeri folyamatokra, segít a stressz enyhítésében.

Ismerkedj meg lisztjeinkkel! Kattints ide!

(A kép forrása)

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék