Új generációs élelmiszerek

elkészítés: 20 perc

Csokoládés szuflé

Hozzávalók / 4 adaghoz

  • 7 dkg étcsokoládé
  • 3 tojás
  • 2 ek. kókusztej
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt vanília
  • 2 tk. mandulaliszt
  • 6 ek. rizsszirup

Elkészítés

  1. A szufléformákat kikenjük kókuszolajjal. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A csokoládét apró darabokra tördeljük, és vízgőz fölött megolvasztjuk.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a kókusztejjel, a rizssziruppal, hozzáadjuk a fahéjat, a vaníliát és a mandulalisztet. Beledolgozzuk az olvasztott csokoládét, és végül beleforgatjuk a fehérjehabot. A formákba kanalazzuk, és kb. 20 percig sütjük. Azonnal tálaljuk, különben összeesik.
  • Friss gyümölcsöt adhatunk mellé.
  • Vigyázat, a tojásfehérjéből vert habot ne törjük össze, mert a szuflé nem lesz könnyed.

Címkék
elkészítés: 45 perc

Fehér kókuszgolyó

Hozzávalók / 25 darabhoz

  • 2 dl tej
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg vaj
  • 6 dkg Xilit 100%
  • 1 tubus cukrozott sűrített tej
  • 25 szem hámozott mandula

Elkészítés

  1. A tejet felforraljuk, beleszórunk 16 dkg kókuszreszeléket, majd félretesszük kihűlni.
  2. Habosra keverjük a vajat a Xilittel, beledolgozzuk a sűrített tejet és a kihűlt, kicsit kinyomkodott kókuszreszeléket. Jól elkeverjük. Hűtőbe tesszük, hogy a vaj megszilárduljon.
  3. Amikor már formázható, 25 kis golyót készítünk, mindegyik közepébe egy-egy szem mandulát teszünk, majd megforgatjuk a maradék kókuszreszelékben. Hűtőben tároljuk a kínálásig.
  • Rakosgassuk mignonpapírokba a golyókat. Szép dobozban nagyon kedves ajándék is lehet.

Címkék
elkészítés: 45 perc

Fordított almatorta

Hozzávalók / 12 szelethez

  • 2-3 savanykás alma
  • 8 dkg vaj
  • 2 tojás
  • fél citrom
  • 8 dkg kókuszliszt
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 4 ek. tej
  • vaj a forma kikenéséhez
  • 15 dkg Ezerédes Eritriol édesítőszer

Elkészítés

  1. A kapcsos tortaforma (26 cm átmérőjű) alját kibéleljük alufóliával, megkenjük vajjal. Az almát meghámozzuk, magházkiszúróval kifúrjuk a magjait, majd az almát keresztben fél cm vékony szeletekre vágjuk. Az egyforma, szép szeleteket a forma aljára rakosgatjuk.
  2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A lágy vajat krémesre keverjük, hozzáadjuk az édesítőszert, a tojásokat, a citrom levét és reszelt héját. A kókuszlisztet elvegyítjük a keményítővel, a sütőporral, és a tejjel felváltva a tojásos masszáb a dolgozzuk. A tésztát az almára öntjük, és a sütőben kb. 45 percig sütjük.
  3. Sütés után a tortát 10 percig a formában pihentetjük, majd rácsra borítjuk. Lehúzzuk róla a fóliát, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Sütés után ne hagyjuk 10 percnél tovább a formában, mert nem tudjuk szépen kiborítani a tortát. Körtével, szilvával is készíthetjük.

Címkék
elkészítés: 20 perc

Kókuszmuffin szirupban

Hozzávalók / 12 darabhoz

  • 5 tojás
  • 0,5 tk. őrölt vanília (vagy fél rúd pépje)
  • 1 mk. szódabikarbóna
  • 10 dkg kókuszliszt
  • 3 dl víz
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 narancs reszelt héja
  • 4 ek. rum
  • 2 ek. citromlé
  • 5 db Xilit kockacukor Steviával

Elkészítés

  1. A muffin sütőforma mélyedéseit kibéleljük muffin papírokkal. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat simára keverjük 2 kockacukorral, az őrölt vaníliával, a szódabikarbónával, apránként beledolgozzuk a kókuszlisztet. A mélyedésekbe kanalazzuk, és a sütőben 20-25 percig sütjük. Kissé kihűtjük, majd kiemeljük a formákból, lehúzzuk a papírt.
  2. A sziruphoz a vizet felforraljuk 3 kockacukorral, a citrom- és narancshéjjal, majd belekeverjük a rumot és a citromlevet. A szirupot kis adagokban a kész süteményekre locsoljuk. Tálaljuk.
  • Tálaláskor adjunk mellé friss narancsfiléket.

Címkék
elkészítés: 30 perc

Márványos szilvaszelet

Hozzávalók / 4 személyre

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg szilva
  • 25 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 22,5 dkg liszt
  • 10 dkg darált mandula
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 3 tk. sütőpor
  • 5 ek. tej
  • 5 ek. mandulaforgács
  • 20 dkg Ezerédes Eritriol édesítőszer

Elkészítés

  1. A csokoládét összetördeljük, és vízfürdőben felolvasztjuk. Közben a szilvát megmossuk, négybe vágjuk, kimagozzuk. A vajat az édesítőszerrel és egy csipet sóval habosra keverjük, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet összekeverjük a mandulával, a keményítővel, a sütőporral. A tejjel felváltva a vajas masszába dolgozzuk. A tésztát kettéosztjuk, felébe beledolgozzuk a megolvadt csokoládét.
  2. Kivajazunk, kilisztezünk egy nagy tepsit. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A csokoládés tésztát a formába simítjuk, rákenjük a világos tésztát, és a tetejét kirakjuk a szilvadarabokkal.
  3. Megszórjuk a mandulaforgáccsal, és a sütőben kb. 45 percig sütjük. Tűpróba! A tepsiben hagyjuk kissé kihűlni, majd szeleteljük.
  • A csokis és a fehér krémet villával kissé keverjük el, így szép márványos lesz a sütemény alja.

Címkék
elkészítés: 25 perc

Vörösboros kuglóf

Hozzávalók / 12 szelethez

  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg mogyoró
  • 20 dkg lágy vaj + a formához
  • 15 dkg xilit
  • 3 tojás
  • 2 dl könnyű vörösbor
  • 1 tábla tejcsokoládé tortabevonó

Elkészítés

  1. A csokoládét finomra lereszeljük, és összekeverjük a liszttel, a sütőporral és egy csipet sóval. A mogyorót nagyon finomra összevagdaljuk.
  2. A sütőt 180 °C-ra. Habosra keverjük a vajat a xilittel, és beledolgozzuk a csokoládés lisztet. Felváltva a masszába keverjük a tojásokat és a vörösbort. Végül 3 ek. mogyorót is hozzáadunk.
  3. Kivajazzuk a kuglófformát, beleöntjük a masszát, és a sütő középső rácsán kb. 50-60 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, és kiborítjuk a formából.
  4. A csokoládé tortabevonót a csomagoláson olvasható utasítás szerint vízfürdőben felolvasztjuk, és a kihűlt kuglófra öntjük. Megszórjuk a maradék mogyoróval, és hagyjuk megszáradni.
  • A tortabevonót mindig vízfürdőben készítsük el, és ne hevítsük túl forróra!

Címkék
elkészítés: 30 perc

Balzsamos málnazselé

Hozzávalók / 4 személyre

  • 1,2 kg málna
  • 5 dl frissen préselt narancslé
  • 35 dkg eritritol
  • 1 csipet szerecsendió
  • 5 ek. fehér balzsamecet
  • 1 ek. citromlé
  • 1 tasak dzsemfix szuper 3:1

Elkészítés

  1. A málnát kiválogatjuk, 3 ek. vízzel megmelegítjük, majd sűrű szitán átpasszírozzuk.
  2. A narancslevet az eritritollal a felére beforraljuk, hozzáadjuk a málnapépet, a szerecsendiót, a balzsamecetet, a citromlevet.
  3. Belekeverjük a dzsemfixet, kevergetve felforraljuk, 4 percig rotyogtatjuk, és üvegekbe töltjük.
  • Még forrón fordítsa kb. 10 percre fejtetőre az üvegeket, ez sterilizálja az üveg száját is. Visszafordítva hagyja kihűlni.

Címkék
elkészítés: 30 perc

Csokis eperkehely

Hozzávalók / 4 személyre

  • 1 cs. vaníliapuding (főzhető)
  • 7 dkg xilit
  • 5 dl tej
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 25 dkg eper
  • 5 dkg babapiskóta

Elkészítés

  1. A pudingot elkeverjük 3 ek. xilittel, 5 ek. tejjel. A maradék tejet felforraljuk, és hozzáöntjük a kikevert pudingport. Sűrűre főzzük, és kevergetve kihűtjük.
  2. A csokoládét lereszeljük, az epret megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk, és megszórjuk a maradék xilittel. A babapiskótát kicsit összetördeljük.
  3. A pudingot habverővel felhabosítjuk. Rétegezve nagy kelyhekbe szórunk kevés babapiskótát, rákanalazunk kevés joghurtot, megszórjuk eperrel és csokival. Ezután babapiskóta, puding, eper majd csoki következik. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére eper és csokoládé kerüljön. Jól behűtve kínáljuk.
  • Étcsokoládéval is nagyon finom!

Címkék
elkészítés: 30 perc

Egreszselé marcipánhabbal

Hozzávalók / 4 személyre

  • 40 dkg egres
  • 4 lap zselatin
  • 2 dl szőlőlé
  • 15 dkg eritritol
  • 1 mk. őrölt fahéj + a szóráshoz
  • 10 dkg marcipán
  • 2 dl tej(szín)

Elkészítés

  1. Az egrest megtisztítjuk, megmossuk. A szőlőlében az eritritollal és a fahéjjal kb. 5 percig főzzük.
  2. A zselatinlapokat beáztatjuk kevés vízbe, ha meg puhultak, kinyomkodjuk. A szőlőlébe keverjük, és hagyjuk feloldódni. Nagy kelyhekbe szétosztjuk a gyümölcsöt a lével együtt, és hagyjuk megdermedni.
  3. A marcipánt lereszeljük, a tejbe (tejszínnel is készülhet) keverjük, és nagyon kíméletesen összemelegítjük. Amikor a marcipán felolvadt, levesszük a tűzről. Félretesszük hűlni.
  4. Tálaláskor a marcipános tejet kézi mixerrel jól felhabosítjuk, és a kelyhek tetejére szedjük. Fahéjjal meghintve tálaljuk.

Címkék
elkészítés: 30 perc

Réteges áfonyakrém

Hozzávalók / 4 személyre

  • 1 dl tejszín
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 1 rúd vanília
  • 4 dl natúr joghurt
  • 40 dkg áfonya
  • 2 ek. xilit
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 5 dkg édes kekszmorzsa

Elkészítés

  1. A tejszínbe tördeljük a csokoládét, és melegítve felolvasztjuk, belekeverjük a vaníliarúd kikapart pépjét, a vaníliarudat is. Ha a csokoládé elolvadt, kidobjuk a vaníliarudat, és a krémet kevergetve kihűtjük! Végül belekeverjük a natúr joghurtot.
  2. Az áfonyát megtisztítjuk, megmossuk, vizesen összekeverjük a xilittel. Fél dl vízben elkeverjük a keményítőt, az áfonyához öntjük, és kevergetve egyet forralunk rajta. A szemeket kicsit szétnyomkodhatjuk. Hagyjuk kihűlni.
  3. Nagy poharak aljára egy réteg áfonyakrémet öntünk, erre kevés kekszmorzsát szórunk, majd csokis krémet öntünk. Így folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók elfogynak.
  4. A tetejére kevés áfonyát cseppentünk, és megszórjuk egy csipet kekszmorzsával. Jól behűtve tálaljuk.
  • Natúr joghurt helyett készülhet mascapronéval vagy tejföllel is, de akkor kalóriából is több lesz benne.

Címkék