A főtt barna rizsből előállított édesítőszer, a rizsszirup állagában és színében a mézre emlékeztet. Tökéletes (és nem utolsósorbna egészséges) alternatíva a cukor helyettesítésére kekszek és egyéb sütemények készítésénél.
Hozzávalók
- 7,5 dkg zabpehely
- 15 dkg liszt (fele sima legyen, fele teljes kiőrlésű)
- 15 dkg rizsszirup
- 10 dkg kókuszolaj
- 4 ek rizstej
- 1 kk fahéj
- 0,5 kk szódabikarbóna
- 0,5 vaníliarúd magja
- 1 csipet só
Elkészítés
1. Először keverd össze a száraz hozzávalókat, majd ha ezzel megvagy, add hozzá a nedves hozzávalókat is, és gyúrd össze a tésztát.
2. Formázz a tésztából ujjnyi gombócokat, és tedd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól egyenlő távolságra.
3. Enyhén lapítsd le a golyókat, majd 175 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt süsd a kekszeket aranybarnára.
Még több szuper receptért kattints ide vagy ide!
(A kép csupán illusztráció)