Új generációs élelmiszerek

Szerző: Variocom
2016. 01. 06., szerda

A főtt barna rizsből előállított édesítőszer, a rizsszirup állagában és színében a mézre emlékeztet. Tökéletes (és nem utolsósorbna egészséges) alternatíva a cukor helyettesítésére kekszek és egyéb sütemények készítésénél.

Hozzávalók

- 7,5 dkg zabpehely
- 15 dkg liszt (fele sima legyen, fele teljes kiőrlésű)
- 15 dkg rizsszirup
- 10 dkg kókuszolaj
- 4 ek rizstej
- 1 kk fahéj
- 0,5 kk szódabikarbóna
- 0,5 vaníliarúd magja
- 1 csipet só

Elkészítés

1. Először keverd össze a száraz hozzávalókat, majd ha ezzel megvagy, add hozzá a nedves hozzávalókat is, és gyúrd össze a tésztát.
2. Formázz a tésztából ujjnyi gombócokat, és tedd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól egyenlő távolságra.
3. Enyhén lapítsd le a golyókat, majd 175 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt süsd a kekszeket aranybarnára.

Még több szuper receptért kattints ide vagy ide!

(A kép csupán illusztráció)

 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék