Új generációs élelmiszerek

Lássuk be, az oreónak bizony elég nehéz ellenállni. Az a jó hírünk, hogy ezentúl nem is kell: találtunk egy egészséges alapanyagokra hangolt receptúrát, ami tudatos életmód híveinek is biztosítja az adalékanyagmentes oreó-érzést!

Hozzávalók

- 50 g mandulaliszt
- 50 g kókuszliszt
- 50 g cukrozatlan kakaópor
- fél vaníliarúd kikapart belseje
- 5 db kimagozott datolya apróra vágva
- 3 evőkanál extraszűz kókuszolaj
- egy csipet só

A krémhez

100 g kakaóvaj
2 evőkanál kókuszkrém
2 teáskanál Ezerédes folyékony édesítőszer
fél vaníliarúd kikapart belselje

Elkészítés

1. Tedd a mandula- és kókuszlisztet, a kakaóport, a datolyát és a kókuszolajat egy robotgépbe, kapard bele egy fél rúd vanília belsejét, szórd meg egy csipet sóval, és alaposan dolgozd ösze.

2. A masszát tedd sütőpapírra és egy nyújtódeszkán nyújts belőle egy kb. 3 mm vékonyságú lapot. Egy pogácsaszaggatóval szaggass belőle kis köröket. A kivágott kis oreo tallérokat tedd fagyasztóba 5 percre, amíg elkészíted a krémet.

3.  A krém összetevőit szintén robotgéppel keverd egyneműre. Kóstold meg, ha esetleg nem elég édes, vagy vaníliás, még tovább ízesítheted.

4. A fagyasztóból kivett kis tallérokat kend meg a krémmel, majd tapaszd őket egymáshoz.

 

Még több szuper receptért kattints ide vagy ide!

(A recept forrásáért kattints ide, a kép csupán illusztráció)

 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék