Új generációs élelmiszerek

Próbáltad már a tápiókát? A tápióka nem más, mint az Afrika trópusi részein honos maniókagyökérből nyert keményítő. Az afrikai országokban alapélelmiszerként tartják számon. Mi most pudingra hangoltuk, kiegészítve egy kis Ezerédes diabetikus lekvárral.

Hozzávalók

- 1 dl víz (amennyi ellepi)
- 0.5 bögre tápióka (tápiókagyöngy)
- 6 dl kókusztej
- 7 ek xilit
- 1 csipet só

Elkészítés

1. Szórd a tápiókagyöngyöt egy lábasba, és önts rá annyi vizet, amennyi éppen ellepi.
2. Ha a tápióka megszívta magát vízzel, add hozzá a tejet, a sót és a xilitet, majd kezdd el melegíteni.
3. Folyamatos kevergetés mellett főzd puding állagúra.

A kész pudingokat díszítsd sárgabarack vagy erdei gyümölcs ízű Ezerédes diabetikus lekvárral!

Még több szuper receptért kattints ide vagy ide!

 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék