Új generációs élelmiszerek

Szerző: Variocom
2016. 11. 22., kedd

A ...konyhán innen - kerten túl... blog (ahol egyébként számtalan zseniális recept közül válogathatsz) izgalmas gluténmentes répatorta sütésre invitál. Velünk tartotok?

Hozzávalók

- 10 dkg rizsliszt
- 10 dkg kókuszliszt
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg barna cukor
- 30 dkg finomra reszelt sárgarépa
- 2 tojás
- 2 tojásfehérje
- 1,4 dl folyékony kókuszolaj
- 8 dkg durvára vágott mandula
- 1 tk. őrölt gyömbér
- 1 kk. őrölt fahéj
- 1 narancs reszelt héja
- 4-5 ek. frissen facsart narancslé
- só

Elkészítés

1. A tészta száraz hozzávalóit a fűszerekkel együtt tálba tesszük, elkeverjük.

2. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, a 22 cm-es tortaformát kikenjük kókuszolajjal és kihintjük kókuszliszttel.

3. A tojást és tojásfehérjét habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a sárgarépát, a kókuszolajat, narancshéjat és narancslevet, majd az egészet a száraz hozzávalókhoz öntjük és alaposan elkeverjük.

4. A tortát 30-35 percig sütjük 180°C-on, majd a sütőt 110°C-ra állítjuk és további ~20 perc alatt készre sütjük.

5. A formából kivéve, rácsra téve kihűtjük, pihentetjük, ezután szeleteljük. Tálaláskor porcukorral hintjük.

 

Még több szuper receptért kattints ide vagy ide!

(A recept és a kép forrásáért kattints ide.)

 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék