Új generációs élelmiszerek

Gyerekkorunk klasszikusa a piskótatekercs: egy gyorsan elkészíthető édesség, finom lekvárral a közepén. Új köntösbe öltöztettük ezt a klassszikust: a lisztet mandulalisztre, a cukrot xilitre, a hagyományos lekvárt pedig Ezerédes diabetikus sárgabarack lekvárra cseréltük.

Elkészítés

- 4 tojás
- 4 evőkanál xilit
- 6 púpos evőkanál mandulaliszt
- 0,5 tk. vanília
- 1 csipet só
- 1 tk. sütőpor
- Ezerédes diabetikus sárgabarack lekvár

Elkészítés

1. Válaszd szét a tojásokat. A tojássárgát keverd ki a xilittel és a vaníliával. A krémhez keverd hozzá a mandulalisztet és a sütőport.

2. A tojásfehérjét csipet sóval verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a masszába.

3. Bélelj ki egy 20x30 cm-es tepsit sütőpapírral, majd óvatosan öntsd bele a tésztát. 

4. 175 fokra előmelegített sütőben süsd készre 10-15 perc alatt. Vigyázz, az első 10 percben semmiképpen ne nyisd ki a sütőt. Amikor a piskóta teteje pirosodik, akkor veheted kia a sütőből.

5. Borítsd a piskótát egy konyharuhára, húzd le róla a sütőpapírt, tekerd fel egy konyharuha segítségével, és várd meg, míg kihül.

6. Tekerd ki a piskótát, kend meg diabetikus sárgabarack lekvárral, tekerd vissza és szeleteld fel.

 

Még több szuper receptért kattints ide vagy ide!

(A kép csupán illusztráció)

 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék