Új generációs élelmiszerek

Szerző: Variocom
2015. 01. 04., vasárnap

A rizsszirup a cukor és a méz helyettesítésére, édesítésre szolgál. A főtt barna rizsből előállított édesítőszer, a rizsszirup állagában és színében a mézre emlékeztet.

Készítésénél kis mennyiségű csíráztatott rizst vagy árpát és enzimeket adnak a főtt barna rizshez. Így főzik együtt, majd leszűrik. A végtermék kb. 50% komplex szénhidrátot, 45% maltózt és 3% glükózt tartalmaz. A glükóz rögtön felszívódik a vérben, a maltóz kb. másfél óra, a komplex szénhidrátok két-három óra alatt.

A rizsszirup körülbelül fele olyan édes, mint a cukor és mivel összetett szénhidrát, emésztése is hosszabb ideig tart.

Enyhén mogyorós íze van, ami befolyásolja, hogy mit édesíthetünk vele. Ezt a tényt a főzés, sütés során mindig tartsuk szem előtt. 

Édesítésre, keksz, müzli szelet, sütemény, szószok, joghurtok, szója alapú tej és desszert, fagylaltok, szörpök, italok készítéséhez ajánljuk.

Ismerkedj meg a rizssziruppal! Kattints ide!

(A kép forrása)

 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék