Új generációs élelmiszerek

Szerző: Variocom
2016. 12. 29., csütörtök

Pezsdítsük fel a telet ezzel a szuper édességgel. Kezdő konyhatündérek is bátran belevághatnak az elkészítésbe...


Hozzávalók

A tésztához

- 150 g mazsola és aszalt áfonya vegyesen
- 200 g mandula
- egy csipet himalája só

A krémhez

- 400 ml tejszín
- 5 ek. Ezerédes eritritol
- 3 tojássárgája
- 5 ek. citromlé
- 1 rúd vanília kikapart magjai
- 3 tk. zselatin
- 100 ml víz

Elkészítés

1. A mandulát és az aszalt gyümölcsöket áztasd be 10 percre, majd szűrd és turmixold le. Adj hozzá egy csipet sót, majd nyomkodd egy 20 cm-es tortaforma aljába. Rakd be a mélyhűtőbe, amíg elkészíted a krémet.

2. 200 ml tejszínt, a tojássárgákat, a citromlevet és az eritritolt főzd fel lassú tűzön, amíg be nem sűrűsödik. A kikapart vanília magokat is add hozzá, majd tedd félre, míg kihűl. 

3. A zselatint a 100 ml vízben főzd fel, azt is hagyd hűlni. A maradék 200 ml tejszínt verd kemény habbá, majd amikor a krém minden hozzávalója kihűlt, keverd össze és  öntsd a mélyhűtőből elővett tortalapra.

 

Még több szuper receptért kattints ide vagy ide!

(A recept forrásáért kattints ide, képünk csupán illusztráció.)

 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék