Új generációs élelmiszerek

Szerző: Variocom
2015. 02. 22., vasárnap

A macaron története hosszú-hosszú évszázadokra nyúlik vissza. A különleges édesség Velence környékén kezdett kialakulni a 14–15. században. Neve az olasz maccarone vagy maccherone szóból ered; akkoriban ez a szó bármilyen apró, tojásfehérjéből és darált mandulából készülő édességet jelenthetett. Később Franciaországban vált ismertté, és mára az egyik legjellegzetesebb francia cukrásztermék lett.

A macaron tojásfehérje, porcukor, kristálycukor, mandulaliszt vagy őrölt mandula és ételszínezék felhasználásával készülő édes sütemény. A két korongot általában vajas krémmel vagy lekvárral ragasztják össze. Ha még izgalmasabb hatást szeretnél, színezd meg a korongokat ételfestékkel!

Mandulás macaron

Hozzávalók (kb. 20 darabhoz)

- 3 tojásfehérje
- 20 dkg Xilit 100 %
- 12,5 dkg mandulaliszt
- 10 dkg szilvalekvár xillittel

Elkészítés

1. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, közben fokozatosan beleszórjuk a xilitet. Addig verjük, amíg a hab fényes lesz.

2. Rászitáljuk a mandulalisztet, habzsákba szedjük. Sütőpapírral bélelt tepsire kb. 2 cm átmérőjű köröket nyomunk, és szobahőmérsékleten 30 percig pihentetjük.

3. A sütőt 170°C-ra előmelegítjük, majd kb. 15 percig sütjük a makaronokat.

4. A lekvárt kissé megmelegítjük, két-két makaront összeragasztunk vele. Hagyjuk megszáradni.

 

Még több szuper receptért kattints ide vagy ide!
(A kép csupán illusztráció...)

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék