Új generációs élelmiszerek

Szerző: Variocom
2016. 03. 08., kedd

Fél óra alatt összedobható, fogyókúrabarát desszert, túróval és kókuszliszttel. Ha szeretnéd még egy kis ízzel megbolondítani, válasz hozzá egy fionom lekvárt az Ezerédes diabetikus termékcsalád termékei közül!

Hozzávalók (kb. 20 darabhoz)

A tésztához

- 25 dkg túró
- 10 dkg kókuszliszt
- 1 tojás
- 5 dkg xilit
- 0,5 csomag szalalkáli
- kókuszolaj

A tálaláshoz

- 1 ek. xilit
- 10 dkg Ezerédes diabetikus lekvár

Elkészítés

1. A tésztához törd át a túrót és keverd össze a kókuszliszttel, a tojássárgájával, a xilittel és a szalalkálival. A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd forgasd a masszába. Letakarva pihentesd hűtőben néhány órát.
2. Evőkanállal szaggass a tésztából kis gombócokat, és süsd őket aranyszínűre kókuszolajban.
3. Az olajból szűrőlapáttal emeld ki a fánkokat, konyhai papírkendőn itasd le róluk a felesleges olajat.
4. A fánkokat szórd meg xilittel. Tálald Ezerédes dabetikus lekvárral!

Még több szuper receptért kattints ide vagy ide!

(A kép csupán illusztráció...)

 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék