Új generációs élelmiszerek

Szerző: Variocom
2016. 10. 11., kedd

Gondoltad volna, hogy egy olyan klasszikus, mint a kávétorta is pofon egyszerűen új generációs alapanyagokra hangolható?

Hozzávalók

A tésztához

4 ek. Ezerédes eritritol
6 db tojássárgája
5 dkg 81%-s keserű étcsokoládé
2 ek. darált kávé
0,5 csomag sütőpor
4 ek. mandulaliszt
6 db tojásfehérje
csipet só
2 csepp citromlé

A krémhez

3 db tojássárgája
2 púpozott ek. Ezerédes eritritol
0,5 dl kókusztej
1 tk. vaníliás cukor 
1 ek. tápióka liszt
4 ek. kókuszolaj
1 ek. erős főzött kávé vagy

 

Elkészítés

1. Öntsd egy tálba a mandulalisztet, a sót, a sütőport, a finomra reszelt csokoládét és a darált kávét.

2. A tojásokat válaszd szét és a fehérjét a citrommal verd kemény habbá. Folyamatos habverés mellett adagold hozzá az eritritolt. Erős szinte vágható habot kell kapnod, amibe aztán egyesével adagold hozzá a sárgákat. (Ezt már a legalacsonyabb fokozaton keverd bele, hogy ne törjön össze a hab.)

3. Ezután kézi habverővel lágyan keverd hozzá a szárazanyagot.

4. Öntsd a masszát egy tortaformába, aminek az alját előzőleg kibélelted sütőpapírral, és óvatosan kend le kókuszolajjal. (Vigyázz, hogy a forma oldalára ne kenj, mert akkor nem emelkedik fel a tészta!)

5. 180C° fokra előmelegített sütőben süsd 25-35 percig. (Nem szabad a sütőt kinyitni, csak 20 perc múlva és tűpróbát kell végezni.) Ha a lap megsült, vedd ki a formából, rácson hagyjuk kihűlni.

6. A krémhez a tojássárgába keverd bele az eritritolt, a vaníliás cukrot, a lisztet, a kávét, majd a tejjel lassú tűznél főzd sűrűre. Amikor kihűlt keverd ki kókuszolajjal.

7. A kihűlt tortalapot vágd ketté, majd töltsd meg a krémmel.

 

Még több szuper receptért kattints ide vagy ide!

(A recept forrásáért kattints ide, a kép csupán illusztráció.)

 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék