Új generációs élelmiszerek

Szerző: Variocom
2016. 08. 09., kedd

Pillanatok alatt elkészül ez a gluténmentes csokis finomság, kezdő konyhatündérek is bátran álljanak neki!

 

Hozzávalók

- 75 g mandulaliszt
- 6 db tojás
- 160 g min. 75 %-os étcsokoládé
- 140 g vaj
- 130 g kristálycukor
- 60 g porcukor
- 1 csipet só

 

Elkészítés

1. Habosítsd ki a vajat porcukorral, majd egyesével add hozzá a tojások sárgáját.

2. A csokoládét darabold apróra, amjd olvaszd fel vízgőz fölött.

3. Az olvasztott csokoládét folyamatos kevergetés mellett szép lassan csurgasd hozzá a masszához.

4. A tojásfehérjét egy csipet sóval és a kristálycukorral verd kemény habbá.

5. Forgasd össze a tojáshabot a csokoládés keverékkel, majd apránként adagold hozzá a mandulalisztet is.

6. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, majd simítsd bele a masszát.

7. Irány a 170 fokra előmelegített sütő, kb. 40 perc alatt készre is sül.

 

Még több szuper receptért kattints ide vagy ide!

(A recept forrásáért kattints ide, a kép csupán illusztráció.)

 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék