Új generációs élelmiszerek

Szerző: Variocom
2016. 12. 15., csütörtök

A túrótorta egy bármikor bevethető klasszikus. Most egy maximálisan alakbarát receptet mutatunk...

Hozzávalók

A tésztához

- 15 dkg szénhidrát-csökkentett lisztkeverék
- 12,5 dkg vaj
- 5 dkg porrá őrölt Ezerédes eritritol
- kevés só

A krémhez

- 50 dkg túró
- 4 dl tej
- 20 dkg porrá őrölt Ezerédes eritritol
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 350 g tejföl
- 3 db kisebb tojás
- 1 fél vaníliarúd kikapart belseje
- fél citrom reszelt héja

Elkészítés

1. A tésztához a hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, és fél órára hűtőbe tesszük.

2. Közben a krém hozzávalóit egy tálba botmixerrrel összekeverjük.

3. A sütőt 180-190 fokra melegítjük, alsó-felső sütésre állítsuk.

4. A tésztát kinyújtjuk, és egy kivajazott kapcsos formába (22-24 cm) rakjuk úgy, hogy az oldalát is fedje körbe a tészta, szurkáljuk meg villával.

5. A tésztát picit elősütjük, majd beleöntjük a híg krémet, és visszatesszük a sütőbe kb. 1 órára.

6. Amikor megsül, kivesszük, és a formában hagyjuk kihűlni.

7. Különböző lekvárokkal, öntetekkel, friss gyümölcsökkel tálaljuk.

 

Még több szuper receptért kattints ide vagy ide!

(A recept forrásáért kattints ide, képünk csupán illusztráció.)

 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék