Új generációs élelmiszerek

Szerző: Variocom
2016. 08. 04., csütörtök

A Nosalty óriási gyűjteményében megint egy izgalmas diabetikus recepttel találkoztunk. Gondoltátok volna, hogy a békebeli cukrászdák islerének is van cukormentes verziója?

Hozzávalók

- 40 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 10 dkg zabpehelyliszt
- 15 dkg Xilit 100%
- 20 dkg vaj
- 2 dl joghurt
- 1 tojássárgája
- vaníliaőrlemény
- 1 cs sütőpor
- 2 ek kakaópor
- 2 ek rum
- egy üveg Ezerédes diabetikus sárgabarack lekvár 
- a tetejére csokimáz

 

Elkészítés

1. A kétféle lisztet szórd egy keverőtálba, majd add hozzá a xilitet és az olvasztott vajat is.

2. Öntsd hozzá a joghurtot és a tojássárgáját, szórd hozzá a sütőport és a kakaóport, ízesítsd ízlés szerint vaníliaörleménnnyel, majd mehet bele a rum is. 

3. Keverd az egészet homogénné, majd tedd 15-20 percre a hűtőbe, hogy könnyebben nyújtható legyen.

4. Nyújtsd a tésztát 3-4 mm vastagságúra, és szaggasd ki egy kerek formával.

5. Helyezd a korongokat sütőpapírral bélelt tepsire, majd irány a 180 fokra előmelegített sütő. 10 perc elég is nekik, viszonylag könnyen megégnek.

6. Amikor a korongok kihűltek, ragassz össze kettő-kettőt diabetikus sárgabarack lekvárral, majd folyasd meg csokimázzal.

 

Még több szuper receptért kattints ide vagy ide!

(A recept forrásáért kattints ide, a kép csupán illusztráció.)

 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék