Új generációs élelmiszerek

Akad otthon egy tál friss, ropogós cseresznyéd, és nem tudod, mihez kezdj vele? Itt egy recept, amit feltétlenül muszáj kipróbálnod, amíg tart a cseresznyeszezon...

Hozzávalók

- 3 db tojás
- 3 ek Xilit 100%
- 3 ek olívaolaj
- 1 csipet só
- 1 ek őrölt vanília
- 1 tk sütőpor
- 8 ek mandulaliszt
- 4 ek szezámliszt
- 10 dkg cseresznye

Elkészítés

1. Válaszd szét a tojásokat, a fehérjét verd a sóval kemény habbá. 

2. A sárgájához keverd hozzá a xilitet, az olajat és a vaníliaőrleményt, majd adagold hozzá a mandulalisztet és a szezámmaglisztet. Alaposan dolgozd össze a masszát, majd végül keverd hozzá a kimagazott cseresznyéket is.

3. Öntsd a masszát sütőpapírral bélelt tetszés szerinti sütőformába, és irány a 180 fokra előmelegített sütő. Körülbelül 30 perc alatt készre is sül - tűpróbával ellenőrizheted.

 

Még több szuper receptért kattints ide vagy ide!

(A recept forrásáért kattints ide. A kép csupán illusztráció.)

 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék