Új generációs élelmiszerek

Könnyű nyári hétvégi édességet keresel, amivel leveszed a lábáról hétvégén a családot? Mit szólsz ehhez a szuperfinom túrótortához?

Hozzávalók

A tésztához

- 30 g mandulaliszt
- 8 g kókuszliszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 3 tojás
- 30 g kókuszvirágcukor

A túrókrémhez

- 1 doboz kókuszkrém
- 0,5 citrom leve
- 1 citrom héja
- 10 g kókuszvirágcukor
- 100 g túró

A sárgabarackkrémhez

- 30 dkg Ezerédes diabetikus sárgabarack lekvár
- 9 g étkezési zselatin

 

Elkészítés

1. A tésztához keverd el a mandula- és kókuszlisztet a szódabikarbónával. Verd habosra a tojásokat a cukorral, majd keverd a lisztes masszához. Öntsd a masszát sütőpapírral bélelt tortaformába, és 175 fokra előmelegített sütőben süsd 25 percig.

2. A túrókrémhez a cukrot keverd el a kókuszkrémben. A túrót törd össze villával, add hozzá a citrom levét és héját. Végül add hozzá a cukros kókuszkrémet is.

3. Kend a túrókrémet a kihűlt piskóta tetejére, majd irány a hűtő.

4. A lekvárhoz még hidegen keverd hozzá a zselatint, lassan melegítsd fel, majd ha szoba-hőmérsékletűre hűlt, öntsd a torta tetejére, majd irány ismét a hűtő, dermedésig.

 

Még több szuper receptért kattints ide vagy ide!

(A kép csupán illusztráció.)

 

 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék