Új generációs élelmiszerek

Szerző: Variocom
2016. 08. 25., csütörtök

Nem mertél soha nekiállni, mert azt gondoltad, bonyolult? Bátran vágj bele: nemcsak könnyű elkészíteni, de nagyon vagány sütemény is az almarózsa!

Hozzávalók

- 1 csomag leveles tészta
- 3 db alma
- 3 ek Xilit100%
- 2 tk fahéj
- fél citrom leve
- 5 dkg vaj
- 5 ek Ezerédes diabetikus lekvár

Elkészítés

1. Vágd félbe az almákat, magozd ki, majd szeleteld fel.

2. Egy fél citrommal locsold meg a szeleteket, majd tedd fel annyi vízben főni, amennyi éppen ellepi. 3 ek xilittel és 2 tk fahéjjal ízesítsd a vizet. Főzd kb. 2 percig, vigyázz, hogy ne törjenek szét, majd csöpögtesd le őket.

3. A tésztalapot nyújtsd ki, kend meg olvasztott vajjal, szórd meg xilit és fahéj keverékével, majd pizzaszeletelővel vágd kb. 3 centis csíkokra.

4. Az almaszeleteket fektesd rá a tésztára, majd tekerd fel szorosan.

5. 180 fokos sütőben kb. 15-20 percig süsd készre.

6. Kend meg vékonyan lekvárral, majd tálaláskor szórd meg egy kis porcukorral.

 

Még több szuper receptért kattints ide vagy ide!

(A recept forrásáért kattints ide, a kép csupán illusztráció.)

 

 

 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék