Új generációs élelmiszerek

A GINOP – 2.2.1-15-2017-00066 azonosító számú, „Növényi biovegyületek hatásaira épülő terápiás készítmény kifejlesztése a cukorbetegség és szövődményei megelőzésére, kezelésére” elnevezésű projektünk utolsó szakaszába lépett, melyben Debreceni Egyetem és a Qlaboratories Kft. kutatóival közösen a gyártástechnológia optimálásán dolgozunk. Ezen optimalizált gyártás eredményeként létrejövő félkész és kész termékek vizsgálata zajlik az pályázati forrásból újonnan felszerelt laboratóriumunkban.

Mindemellett a Variocommerce Kft. kutatói egy új ivóoldat termékforma kifejlesztésén dolgoznak, melynek stabilitási vizsgálatokara történő csomagolását, a legkülönbözőbb csomagolási formák és csomagolóanyagok felhasználásával, egy a szintén pályázati forrás segítségével beszerzett új, egyedi gyártású horizontális sachet töltő gépen végzik.

A konzorcium 2021.02.17-én sikeresen abszolválta a Pénzügyminisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárságának ellenőrzését, ennek megfelelően a termékfejlesztés a kutatási terveknek megfelelően tovább folytatódik.

A projekt az Európai Unió, Európai Strukturális és Beruházási Alapok támogatásával valósul meg.

 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!